OL Learn

Align objects function doesn't align objects

I’ve noticed that in Designer the “Align Objects” function sometimes doesn’t work right. The objects will be moved but not aligned correctly. It seemed to be random, but I finally figured out what is causing it. Here is source code to demonstrate (from a print section)

<p>
<br>
</p>
<div anchor="page_media_0"
style="font-size: 20pt; font-family: Arial; position: absolute; overflow: hidden; box-sizing: border-box; width: 90px; height: 30px; top: 661.467px; left: 155.067px; text-align: right; border-width: 1px; border-style: solid;" offset-x="192.86699923706055" offset-y="699.2669992370605">
<b>200265</b>
</div>
<div anchor="page_media_0"
style="font-size: 20pt; font-family: Arial; position: absolute; overflow: hidden; box-sizing: border-box; width: 90px; height: 30px; top: 762.433px; left: 344.9px; text-align: right; border-width: 1px; border-style: solid;" offset-x="382.6999992370605" offset-y="800.2329992370605">
<b>200265</b>
</div>

This should show 2 boxes which I have selected.Untitled
I do Align Objects->align top and get Untitled
which is correct.

If however I start with Untitled
and olign objects->align top, I now get Untitled

The source code was the same in both examples. The only difference is that in the second example the bottom of the page is visible in the design/preview pane. If the bottom of the page is not visible, it behaves as expected.

Thanks for reporting this. We’ve created a bug report [internal ref: SHARED-73493]

Erik